İşsizlik 6 ayın ardından yeniden yükseldi

İspanya'da işsizlik 6 ayın ardından yeniden yükselişte

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD  - İspanya'da işsizlik 6 ayın ardından yeniden yükselişe geçti. 

İspanya'da son 6 aydır düşüşte olan işsizlik, ağustos ayında arttı. Çalışma ve Saosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre, ağustos ayında işsiz sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,18'lik artış gösterdi. Ağustos sonu itibariyle ülkede kayıtlı işsiz sayısının 4 milyon 427 bin 930 olduğu bildirildi. İşsiz sayının en çok hizmet, endüstri ve inşaat sektörlerinde arttığı, tek düşüşün işe tarım sektöründe görüldüğü ifade edildi. 

İspanya Hükümeti'nde İstahdamdan Sorumlu Devlet Sekreteri Engracia Hidalgo, ağustos ayı işsizlik rakamlarındaki olumsuz verilerin, orta vadede işsizlikle mücadele hedeflerini etkilemeyeceğini savundu. 

Buna rağmen ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri Pedro Sanchez, "İstihdam yaratmaya yönelik ekonomide bir değişiklik görmüyoruz" diyerek, hükümetten ekonomi ve iş politikasında radikal bir değişim yapmasını talep etti. 

Öte yandan İspanya'daki işçi sendikaları, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan son 3 yılda toplam 57 bin işçinin çıktığı bilgisini verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir