İşsizlik önerisi Senato'dan geçti

Obama'nın işsizlik maaşı verme süresinin uzatılması talebi Senato tarafından kabul edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama'nın işsizlik maaşı verme süresinin uzatılması talebi, uzun uğraşlar sonucu Senato'dan geçti.

Senato, 78-19 oyla 10 milyon dolarlık tasarıyı kabul etti. Obama'nın da tasarıyı bugün imzalayacağı belirtiliyor.

Tasarı, Cumhuriyetçi Jim Bunning'in ülkenin borcunun artacağı gerekçesiyle engellemesi nedeniyle bir türlü yenilenememişti. Tasarı geçmeseydi, son dönemlerde sadece devletten aldıkları bu maaşla geçinmeye çalışan yaklaşık 400 bin kişi, bu hafta maaşını alamayacaktı.

Bunun yanında, ekonomistler de tasarısının onaylanmaması halinde Nisan ayının sonuna kadar yaklaşık 2,7 milyon kişinin işsizlik maaşını kaybedeceğine dikkati çekerek, ülkede "yeni yoksul" ve hatta yeni evsizlerin ortaya çıkabileceği endişesini dile getirmişlerdi.

ABD'de, 6 milyon kişi, 6 ay veya daha uzun süredir işsiz. Genel toplamda ülkede yaklaşık 15 milyon kişi işini kaybetti ve bunlardan 1 milyonun üzerindeki kesim, iş bulma ümidini tamamen yitirmiş durumda.

Ayrıca, tasarıyla, otoyol programlarının desteklenmesi de kabul edildi. Böylece, ülkedeki imar projelerinin askıya alınmasıyla izne gönderilen 2 bin çalışan, gelecek Pazartesi günü işine dönebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir