İşte Gazprom'un o ülkedeki 3 yıllık yatırım programı

Gazprom, Kırgızistan'daki üç yıllık yatırım programını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kırgızistan geneline doğalgaz sağlayan KırgızGaz şirketini geçen yıl yaklaşık 40 milyon dolarlık borcuyla birlikte 1 dolara satın alan Gazprom, bu ülkedeki 3 yıllık yatırım programını açıkladı. 

Kırgızistan Başbakanı Coomart Otorbayev'in başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılan Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Kırgızistan'da nüfusun yüzde 22'sinin doğalgaz kullandığını bu oranı yüzde 60'a çıkaracaklarını hedeflediklerini belirtti. 

Kırgızistan'da doğalgaz sektörüne yatırım yapılması gerektiğini bu çerçevede hazırlanan yatırım programının uygulanacağını belirten Miller, Kırgızistan hükümetiyle birlikte ülkede doğalgaz kullanan abonelerin artırılması, doğalgazı olmayan bölgelerin, şehirlerin, ilçelerin ve köylerin doğalgazla buluşturulması için çalışacaklarını anlattı. 

Doğalgaz altyapısı ve hizmet binalarının inşasına 758 milyon dolar kaynak

Yatırım programı çerçevesinde aralarında sosyal yatırımların da bulunduğu doğalgaz altyapısı ve hizmet binalarının inşasına 758 milyon dolar kaynak ayrıldığını belirten Miller, Gazprom'un Kırgızistan'da sürdüreceği 3 yıllık yatırım programıyla ilgili taahhütlerinin zamanında yerine getirileceğini vurguladı. 

Başbakan Otorbayev ise Gazprom şirketinin yöneticilerine kısa zamanda hazırladıkları yatırım programı için teşekkür ederek, hükümetin ve ülkenin tüm devlet organlarının Gazprom'un yatırım programının hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceğini vurguladı. 

Toplantının ardından Otorbayev ve Miller arasında Kırgızistan'da doğalgazın taşıtlarda kullanım alanının genişletilmesini öngören işbirliği protokolü imzalandı.            

Bu konularda ilginizi çekebilir