İsveç'te camiye kundaklama: 5 yaralı

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir cami kundaklandı. Yangın nedeniyle cami kullanılamaz hale gelirken, olayda 5 kişinin de yaralandığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsveç'in başkenti Stockholm'un Eskilstuna semtinde bir cami kundaklandı, çıkan yangında 5 kişi yaralandı.

Saat 13.18 sıralarında kundaklama sonucu meydana gelen yangın kontrol altına alındı. Doğan Haber Ajansı'ndan alınan bilgiye göre, saldırganların içeride namaz kılanların bulunduğunu bile, bile çıkardıkları yangından sonra cami cemaati “Bizi diri, diri yakmaya çalıştılar, çok korkunç” şeklinde endişelerini dile getirdiler. Yangında sonra cami kullanılamayacak hale geldi. 

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten komiser Lars Franzell, “Polise caminin yandığı ihbarı saat 13.18’de geldi. Hemen bölgeye devriye araçları ve itfaiye gönderdik. Yangının kundaklama sonucu çıktığını sanıyoruz çünkü görgü tanıkları birilerinin binaya yanıcı madde attığını söylediler. Teknik inceleme sonucu kesin sonuca varacağız, binada incelemelerimiz sürüyor. Olay sırasında içeride bulunan kişilerden 5’i tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. 2 kişi dumandan etkilendiği, 2 kişide yanıklar oluştuğu ve 1 kişi de binadan kaçmaya çalışırken sinir krizi geçirdiği için” dedi. 

Camide bulunan yaklaşık 80 kişiden biri olan Khalif Samantar, yangının öğle namazına geç gelen biri tarafından fark edildiğini belirterek “Bizi diri, diri yakmaya çalıştılar. Namaza geç gelen biri önce kokuyu fark etmiş sonra alevleri görünce bizleri uyardı. Büyük bir faciayı önledi. Hemen bir pencere açarak binadan kaçmaya başladık. Aksi takdirde ölenler olabilirdi. İtfaiye saat 15.30 gibi geldi. İtfaiyenin gelişi biraz gecikti ama yangını kısa sürede kontrol altına aldı” dedi. Polis teknik incelemenin Cuma günü öğleden sonra bitebileceğini bildirdi.

Adalet Bakanı Morgan Johansson saldırıyı kınadığını ve İsveç’te, ırkçı ve inanca karşı bir saldırıyı kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek “Müslümanlara karşı bir saldırıda bulunulmasına inanmak ve kabullenmek mümkün değil. İnsanlara inançları ve farklılıkları nedeniyle saldırı yapılmasını kınıyorum. Suçlular en kısa sürede bulunup adalete teslim edilecektir” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir