İsviçre faizlere dokunmadı

İsviçre Merkez Bankası (SNB), gösterge faiz oranını değiştirmedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsveçre Merkez Bankası, gösterge faiz olan 3 aylık LIBOR oranı hedefini değiştirmedi. 

Banka'nın faiz toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, gösterge 3 aylık LIBOR faiz oranı bandı yüzde eksi 0,25 ile  eksi 1,25 aralığında bırakıldı. 

Böylece bankanın mevduatlara uyguladığı gösterge faiz oranı yüzde eksi 0,75 seviyesinde kaldı.Piyasalarda da beklenti faizlerde bir değişikliğe gidilmeyeceği yönündeydi. Banka'dan faiz kararı ile ilgili yapılan açıklamada bu yıl büyümenin yüzde 1'in altında gelmesinin beklendiği belirtildi.

Banka bu yıl enflasyonu yüzde -1,0, önümüzdeki yıl yüzde -0,4 ve 2017 yılında yüzde 0,3 olarak beklediğini açıkladı. önceki tahminler sırasıyla -%1,1, -%0,5 ve %0,4 seviyesindeydi. İsviçre'de Mayıs ayında tüketici fiyatları yıllık yüzde 1,2 düşüş göstermişti.SNB, İsviçre Frangı'nın hala aşırı değerli olmayı sürdürdüğünü belirtti. Banka bu konuda adım atmaya hazır olduğunu belirtti.İsviçre Frangı'nın aşırı değerli olması nedeniyle Ülke ihracatıdüşüş gösteriyor. Banka'nın açıklamasında gelecek aylarda küresel düzeyde iyileşme olması durumunda talebin artabileceği, ancak bu konuda belirsizliğin
yüksek olduğunu kaydetti.

SNB, yılın ikinci sayısında ülkenin büyümeye geri dönmesinin beklendiğini açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir