İtalya 14,5 milyar, İspanya 3,2 milyar euro borçlandı

İtalya ve İspanya 3 ve 6 aylık tahviller ile borçlanırken, borçlanma faizlerinin arttığı gözlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MİLANO/MADRİD - Euro Bölgesi'nde, gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranı bakımından Yunanistan'dan sonra en borçlu ikinci ülke konumundaki İtalya, üç ayrı tahvil ihalesinde 14,5 milyar euro borçlandı.

İtalyan Hazinesi'nin düzenlediği altı ay vadeli ilk tahvil ihalesinde 8 milyar euro borçlandı, tahvil ihalesinde ortalama faiz oranı yüzde 3,07 oldu. Hazinenin daha önce düzenlediği altı ay vadeli tahvil ihalesinde ortalama faiz oranı yüzde 2,14 olmuştu.

Hazine, 2013 vadeli ikinci ihalede ise 3,5 milyar euro borçlanırken, ihalede ortalama faiz oranı yüzde 4,51 oldu. Hazinenin daha önceki benzer ihalesinde bu oran yüzde 3,41 olarak kaydedilmişti.

İtalya üç aylık tahvil ihalesinde de 3 milyar euro borçlandı, bu ihalede ortalama faiz oranı yüzde 1,8 oldu. Ortalama faiz oranı önceki ihaleden yüzde 0,1 daha düşük oldu.

İspanya Hazinesi de 3,2 milyar avro borçlandı.

Hazine üç ay vadeli tahvil ihalesinde ortalama yüzde 1,7 faiz oranıyla 1,6 milyar euro satış yaptı. Hazinenin 29 Ağustos'ta düzenlediği ihalesinde bu oran yüzde 1,4'tü.

Hazine, altı aylık tahvil ihalesinde de ortalama yüzde 2,7 faiz oranıyla 1,62 milyar euro borçlandı. Daha önceki altı aylık tahvil ihalesinde bu oran yüzde 2,2 olarak gerçekleşmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir