İtalya'da adalet sarayında silahlı saldırı

İtalya Milano'da Adalet Sarayı'na öğle saatinde düzenlenen silahlı saldırı sonrası aralarında bir hakim ve bir avukatın da bulunduğu 4 kişi öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya'nın Milano kentinde, iflas davasında yargılandığı belirtilen silahlı bir saldırgan, şehrin merkezindeki Adalet Sarayı'nda hakim ve avukatı vurarak öldürdü.

Silahlı saldırgan Claudio Giardiello, Adalet Sarayı'nın mahkeme salonunda iflas davalarına bakan hakim Fernando Ciampi ile avukat Lorenzo Alberto Claris Appiani'yi vurdu. Adliye Sarayı'nın üçüncü katında meydana gelen saldırıda hakim ve avukat hayatını kaybetti. 

AFP'nin haberine göre Adalet Sarayı'nda saldırının şokundan kalp krizi geçirip öldüğü düşünülen bir kişi acil servis görevlileri tarafından bulundu. 

Saldırgan Claudio Giardiello binadan güvenliği atlatarak kaçmayı başardı. Ancak İngiliz Mirror Gazetesinin haberine göre, İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, scooter ile olay yerinden kaçmaya çalışan saldırganın polis tarafından yakalandığını duyurdu. 

milan_helping_the__3261081b-001.jpg

Cansız bedeni bulunan kişinin üzerinde yara izine rastlanmadı. Kalp krizi geçirdiği düşünülüyor.

Eski avukat: paranoyaktı

Hileli iflas davasının sanığı olarak yargılanan  57 yaşındaki Giardiello'nun eski avukatı Valerio Marinello, saldırganın "paranoyak" olduğunu iddia edip, "Herkesin kendisini aldatmak istediğini düşünüyordu. Paranoyaktı" dedi. Marinello, bir kaç yıl öncesine kadar saldırganın avukatlığını yaptığını ancak "zor bir müşteri" olduğu için bıraktını söyledi.

milan-shooting-(1).jpg

Çatışmanın yaşandığı Adalet Sarayı boşaltıldı

Silahla nasıl girdi?

Adliye sarayındaki silahlı saldırı olayı, akıllara saldırganın kale gibi korunan adliyeye ve oradan mahkeme salonuna silahla nasıl girdiği sorusunu getirdi. 

İtalya Demokratik Parti Başkan Yardımcısı Dario Ginefra ile Senatör Murizio Gasparri twitter üzerinden paylaştıkları mesajlarda saldırganın silahla mahkeme salonuna nasıl girdiğini sordu. 
Ginefra paylaştığı mesajda," Adliyelerde ne tür bir güvenlik önlemi kullanılıyor ki silahlı bir sanık mahkeme salonuna kadar girebiliyor" diye yazdı

milan-shooting-(2).jpg

Keskin nişancılar konuşlandırıldı

milan-shooting.jpg

İtalyan özel güvenlik birimleri güvenlik önlemleri aldı

Bu konularda ilginizi çekebilir