İtalya'da işsizlik tırmanışta

İtalya'da işsizlik mart ayında önceki aya göre yüzde 0,2 puanlık artışla yüzde 13'e yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa'nın üçüncü büyük ekonomisi İtalya'da işsizlik, mart ayında önceki aya göre 0,2 puanlık artışla yüzde 13'e yükseldi. 

İtalya Ulusal İstatistik Kurumu'nun (Istat) açıkladığı verilere göre, 2011 yılında etkisini ağır biçimde hissettiren mali borç krizi ve resesyondan kurtulmaya çalışan ülkede işsizlik mart ayında yeniden yükselişe geçti. 

Mart ayında işsizlik önceki aya göre 0,2 puan artarak yüzde 13'e yükselirken, bu oran aralık, ocak ve şubat aylarında yakalanan düşüş trendinin aksini ortaya koydu. 

Ülkede, geçen kasım ayında işsizlik yüzde 13,2 ile tavan yapmıştı. 

Son ölçümlerde İtalya'da genç işsizlik oranı ise yüzde 43'ün üstüne çıktı. Genç işsizlik oranının yüzde 43,1 olarak ölçüldüğü martta, bir önceki aya göre 0,3 puanlık artış yaşandı. 

Milano'da protesto 

Öte yandan, İtalya'nın Milano kentinde yarın başlayacak "Uluslararası EXPO 2015 Fuarı" öncesinde öğrenciler kentte yürüyüş yapıyor. 

Matteo Renzi liderliğindeki hükümetin, eğitim, ekonomi politikaları ile genç işsizlik ve EXPO Fuarı'nı protesto eden öğrencilerden bazılarının, kentin merkezinde kurulan temsili EXPO kapılarına çıktığıı ve üzerinde "Büyük etkinlik, büyük aldatmaca" ve "EXPO'ya hayır"  yazılı flamalar astıkları basına yansıdı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir