İtalya'da kötü hava ve deprem korkuttu

İtalya'nın kuzeyindeki yağışlı hava sebebiyle bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayboldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA  - İtalya'da hafta sonundan beri etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle Liguria bölgesinde bir kişinin öldüğü, Emilia-Romagna'da ise bir kişinin kaybolduğu bildirildi.  

Ülkenin kuzeyinde etkili olan yağışlı hava sebebiyle Cenova kenti ve civarında çok sayıda heyelan meydana geldi. Sessarego beldesinde heyelanda kaybolduğu bilgisi verilen Suriye asıllı bir doktorun hayatını kaybettiği açıklandı. Suriye asıllı Elias Kassabji'nin cesedinin itfaiye ekipleri tarafından heyelanın meydana geldiği yerin 400 metre aşağısında bulunduğu kaydedildi.

Bölgede heyelanlar nedeniyle raydan çıkan bir yolcu treninin de denize uçma riski taşıdığı ifade edildi.

Emilia-Romagna bölgesindeki bir kanalda da bir kişinin kaybolduğu, itfaiye ekiplerinin zor durumda olan bir başka kişiyi kurtardığı ifade edildi.

Deprem korkuttu

Öte yandan, ülkenin güneyinde Molise ile Campania bölgeleri arasında yer alan Monti del Matese'de yaşanan 4,2 büyüklüğündeki deprem endişeye yol açtı. Çok sayıda kişinin deprem korkusuyla evlerini terk ettiği bildirildi.  

Depremden dolayı herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı açıklandı. Depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir