İtalya’da ayrılıkçı partiden eylem

İtalya’da kuzey ile güneyin ayrılması tezini savunan göçmen ve İslam karşıtı Kuzey Birliği Partisi, Roma’da hükümeti protesto etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya’da zengin ve endüstrileşmiş kuzey bölgelerinin güneyden ayrılması tezini işleyen, aynı zamanda göçmen ve İslam karşıtı olan Kuzey Birliği Partisi, başkent Roma’da hükümeti protesto eden bir miting düzenledi.

Liderliğini Matteo Salvini’nin yaptığı Kuzey Birliği Partisi (Lega Nord), Roma’nın ünlü Popolo Meydanı’nda Başbakan Matteo Renzi’ye hitaben "Renzi evine" adıyla miting organize etti.

Ülkede "Casapound" adı altında örgütlenen aşırı sağcıların da destek verdiği mitingde konuşan Salvini, Başbakan Matteo Renzi ile 2 yıl önce çalışma bakanlığı sırasındaki reformlarıyla hatırlanan Elsa Fornero’ya sert sözlerle yüklendi.

Renzi’nin, işadamları tarafından seçilen Brüksel’in piyonu olduğunu savunan Salvini, Fornero’ya da hakaret etti. Salvini, bugünkü mitingleriyle sadece merkez sağı değil, küçük ve orta ölçekli girişimciler, üreticileri arkalarına alarak yeni bir mücadele başlattıklarını söyledi.

Kuzey Birliği’nin mitinginde; göçmen, Avrupa Birliği ve Müslümanlık karşıtı söylemler de dikkati çekti. Miting alanında AB karşıtı bayraklar ile Katalonya özerk bölgesinin ve Rusya'nın çok sayıda bayrağı görüldü.

Salvini ve lideri olduğu partinin Popolo Meydanı’nda düzenlediği mitinge karşı olarak, Salvini karşıtları da kentin diğer ucunda "Salvini ile asla" adı altında, bu mitingi protesto etmek için yürüdü.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Kuzey Birliği Partisi’nin mitingi ve bunu protesto etmek için yapılan yürüyüş nedeniyle Roma kent merkezinde bugün güvenliği sağlamak için 4 bine güvenlik görevlisinin görev yaptığını açıkladı.

Kuzey Birliği’nin Roma’da miting yapacak olması nedeniyle dün de Popolo Meydanı yakınlarında bu partiye karşı olanlarla polis arasında arbede yaşanmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir