İttifak'ın ithalat noktası Tyne Limanı olacak

Renault-Nissan İttifakı, ithalatını Tyne Limanı'ndan yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Renault-Nissan İttifakı, İngiltere'nin kuzeyindeki Port of Tyne liman kompleksini, iki markanın yabancı ülkelerdeki fabrikalarından ithal ettiği araçlar için bölgesel giriş noktası olarak kullanacağını açıkladı.
 
Renault-Nissan İttifakı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nissan, Infiniti ve Dacia araçlarının bölgesel pazarlara dönük tüm ithalatları artık Tyne Limanı'ndan yapılacak.
Daha önce ortak ambalaj aksamlarını geliştiren ve Avrupa ile BRIC ülkelerinde (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) nakliye ve kargo işlemlerini birleştiren ittifakın ortak lojistik ekibinin bu son adımıyla yılda 200 milyon avrodan fazla tasarruf sağlanacak.
Gümrük ve ticaret işlemleri de aynı zamanda ittifak bünyesindeki entegre bir ekip tarafından sağlanacak. Bu ekip, tüm dünyada en iyi koşulların elde edilmesi için pazarlıklar yapacak, gümrük ve ticaret politikalarının optimize edilmesini hedefleyen ve yılda 100 milyon avrodan fazla tasarruf yapılmasını sağlayacak ortak uygulamaları hayata geçirecek.
Renault-Nissan İttifakı'nın Küresel Lojistik Direktörü Christian Mardrus, tüm faaliyetlerin birleştirildiği tek liman uygulamasına geçişin iki marka arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinde son aşamayı oluşturduğunu, bu kilit bölgede aynı limanı kullanmanın işlemleri basitleştirerek genel giderlerini azaltmaya izin verdiğini belirtti.
Bu arada, Nissan, 1995'ten beri Tyne Limanı'nı dış ülkelerde ürettiği araçların İngiltere'ye ana giriş noktası olarak kullanırken, Renault, bölge pazarına yönelik araçlarını önceden Teesport Limanı'ndan transit geçiriyordu ve aynı zamanda yine aynı limanda Dacia markalı araçlarının kabulünü de sağlamayı öngörmüştü.