Japonya erken seçim için açık kapı bıraktı

Japonya'da Başbakan Abe'nin erken seçim çağrısı yapma olasılığı yükseliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japonya'da iktidardaki koalisyondan yetkililer milletvekillerinden olası bir erken seçime hazırlanmalarını isterken, bir hükümet kaynağı Başbakan Shinzo Abe'nin ekonomide toparlanmaya zarar verebilecek vergi artışını erteleyebileceğini söyledi.

İkinci bir hükümet kaynağı da, değerlendirilen seçeneklerden birinin Abe'nin gelecek Ekim'den itibaren satış vergisinin yüzde 10'a çıkarılması yönündeki planı erteleme kararı alması halinde, yıl sonundan önce erken seçim çağrısı yapması olduğunu belirtti.

Abe ise seçimin zamanı konusunda karar vermediğini söyledi.
              
Abe Beijing'de bugün düzenlediği basın toplantısında, "Parlamentoyu feshetmenin zamanlaması konusunda bir karar vermedim" dedi.
              
Siyasi analistler Abe'nin lideri olduğu Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) bir miktar sandalye kaybedebileceğine, ancak koalisyon  hükümetinin, dağınık muhalefet karşısında  çoğunluğunu kaybetmesinin beklenemdiğine dikkat çekiyorlar.
              
Üst düzeyli bir muhalefet kaynağı ise erken seçim olasılığının yüzde 90 olduğu görüşünde. Kaynak, "Abe eğer şimdi seçim çağrısı yapmazsa, kredibilitesi azalır" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir