Kaddafi halka seslendi

Libya lideri Kaddafi'nin televizyon aracılığıyla halka seslendiği konuşmada daha yumuşak ifadeler kullandığı gözlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS/MOSKOVA - Libya lideri Muammer Kaddafi, gizlendiği yerden televizyon aracılığıyla Trabluslulara seslendi.

Yerel El Ouraba Televizyonu, Kaddafi'nin bilinmeyen bir yerden halka seslendiği konuşmasını yayımladı.

Konuşmasında her zaman kullandığı ateşli konuşma tarzını yumuşattığı görülen Kaddafi, Trabluslara "Trablus'u istila eden şeytanlardan kurtarmaları" çağrısında bulundu.

Kaddafi, yüzlerce Libyalı muhalifin Trablus'taki Bab-ül Aziziye karargahına girmesinin ardından yayımlanan konuşmasında Trabluslulara, "Niçin onların tahribatına izin veriyorsunuz" diye sordu.

Radyodan da mesaj vermişti

El Oruba televizyonuna göre, Trablus'ta yerel bir radyoya konuşan Kaddafi, NATO'nun 64 hava saldırısıyla yerle bir olan karargahtan çekilmelerinin "taktiksel bir hamle" olduğunu söyledi.

Kaddafi ayrıca, NATO'ya karşı savaşında ''ya Şehit olacağız ya da zafer kazanacağız'' açıklamasında bulundu.

Karargahta direniş durdu

Reuters muhabirleri, Libyalı muhaliflerin Kaddafi'nin Babül Aziziye karargahına girdiklerini ve buradaki direnişin durduğunu bildirdi.

Öte yandan, muhaliflerin askeri sözcüsü Ahmet Bani, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, Konsey'in iki gün içinde karargahlarını ülkenin doğusundaki Bingazi'den Trablus'a taşıyacağını söyledi.

Bani, başkent Trablus'taki karargahta Kaddafi ve oğullarının bulunmadığını da belirtti.

Muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'nin lideri Mahmud Cibril de, Katar'ın başkenti Doha'da yaptığı açıklamada, "yeni Libya" için "değişimin hemen başlayacağını" söyledi.

Cibril ayrıca, Doha'da Libya halkına yardım için uluslararası bir zirvenin düzenleneceğini de açıkladı.

Bu arada, muhaliflerin Libya liderinin memleketi olan Sirte üzerindeki çemberi daralttıkları ve kentin barışçı bir şekilde teslim olmasını sağlamak için yerel aşiretlerle görüşmelerin başladığı bildirildi.

Öte yandan, Katar Başbakanı Hamad Bin Jassem El-Tani, Ulusal Geçiş Konseyi'nin, Arap Birliği Konseyi'nin cumartesi günü Kahire'de düzenleyeceği olağanüstü toplantısında Libya'yı temsil etmek üzere davet edildiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir