Kadir Özbek hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Elazığ Barosu avukatlarından Şuay Alpay, HSYK Başkanvekili Özbek hakkında suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - Elazığ Barosu avukatlarından Şuay Alpay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alpay, bürosunda yaptığı basın toplantısında, Özbek'in dün, ulusal televizyon temsilcilerinin bulunduğu ortamda yaptığı açıklamada, TBMM eliyle yürütülen anayasa değişiklik çalışmaları hakkında, "millet iradesini ve egemenliğini temsil eden TBMM'nin faaliyetlerini engelleyecek ve onu yok sayacak söz, beyan ve davranışlarda bulunduğunu" öne sürdü.

Özbek'in Türk yargısı ile Pakistan yargısını kıyasladığını dile getiren Alpay, HSYK Başkanvekilinin, bu açıklamalarıyla "hem Türk yargı ve adalet sistemini hem de TBMM'yi kuşatma altına alacak çalışma ve görev yapmasını engelleyecek şekilde tehdit dolu söz ve beyanlarda bulunduğunu, bu şekilde görevini kötüye kullandığını" iddia etti.

Şuay Alpay, Özbek hakkında, Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına gönderilmek üzere Elazığ Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na, "görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir