”Kahire'ye gel, İsrail'in yanıtını görüşelim”

İsrail'li baş müzakereci Amos Gilad Kahire'den ateşkesle ilgili resmi bir anlaşma yapılmadan ayrıldı, Mısır, Hamas'ı Kahire'ye davet etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KAHİRE - Mısır, Hamas'ı, Gazze'de ateşkes için yaptıkları teklife İsrail'in yanıtını konuşmak amacıyla Kahire'ye davet etti.

El Cezire'deki habere göre, Hamaslı Muhammed Nasr, İsrail'in yanıtını aldıktan sonra Mısır planıyla ilgili yeni müzakereler için Kahire'ye davet edildiklerini açıkladı.

Haberde Nasr'ın, "Mısırlı yetkililer, bugün bizim tekliflerimize İsrail'in yanıtını aldıklarını bildirdi ve bizi yeni müzakereler için Kahire'ye davet etti" ifadesini kullandığı belirtildi.

İsrail anlaşma sağlanamadan Mısır'dan ayrıldı

Müzakerelere yakın kaynaklar, İsrail'li baş müzakereci Amos Gilad'ın Kahire'den ateşkesle ilgili resmi bir anlaşma yapılmadan ayrıldığını ve cumartesi akşamı ya da pazara kadar resmi bir anlaşmadan söz etmenin mümkün olmadığını açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın danışmanlığını yapan Amos Gilad, son 48 saatte iki kez Mısır istihbarat şefi General Ömer Süleyman ile görüşmüştü. Süleyman, İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı temasların kilit adamı olma özelliğini taşıyor.

"İsrail'in Gazze'ye saldırıları güvenliğini güçlendirmeyecek"

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, "İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların güvenliğini güçlendirmeyeceğini" söyledi.

Paris'te görevli yabancı diplomatların yeni yılını kutlamak için verdiği davette konuşan Sarkozy, "İsrail'in saldırılarının insani drama yol açtığını" vurguladı.

Saldırıları gereksiz olarak niteleyen Sarkozy, "Bu dram artık sona ermeli" dedi.

Hamas İsrail'in koşullarını kabul etmiyor

İsrail ordusu Gazze mahallelerinde