Kanada Kraliyet Polisi’nden yeni açılım

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP, bünyesine Müslüman erkek ve kadınları katabilmek için çalışma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TORONTO - RCMP Toplum İlişkileri Bölümü’nden Komiser Derek MacDonald yaptığı açıklamada, 'Müslüman personele ihtiyacımız var'dedi.
 
MacDonald, Toronto’da dün başlayan İslam Ruhunun Canlanışı-RİS 2013Convention'da bu nedenle stant açtıklarını belirterek, bugün de gün boyunca kendilerine katılmak isteyenlerin başvurularını alacaklarını kaydetti. MacDonald, RCMP bünyesinde çalışan Müslümanlar olduğunu ama daha fazla kişinin katılmasını arzu ettiklerini açıkladı.
 
Müslüman kadınlar için özel bir kıyafet olup olmadığı sorusunu cevaplayan MacDonald, 2Bu soru sıkça karşımıza çıkıyordu. Tasarımcılarımız bir süreden beri  Müslüman kadınRCMP polislerinin giyecekleri kıyafet üzerinde çalışıyorlar. Yakın bir zamanda bu tasarım tamamlanacak. Daha önce Sih personel için tasarım yapılmıştı. Müslüman kadınlar için olanı da birkaç ay içinde hazır olacak' diye konuştu.
 
Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP olarak dini değerler konusunda çok hassas olduklarını ifade eden Komiser MacDonald, 2 Müslüman erkek ya da kadınların gün içindeki ibadetleri,RCMP için asla sorun olmaz. Ancak çok acil bir görevin ortasında ya da halkın güvenliğinin söz konusu olduğu anlardaki ibadetlerini ertelemeleri gerekebilir. Bunun dışında hiç kimsenin dini vecibeleri ve ibadeti sorun teşkil etmez' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir