Kara haber facebook'tan geldi

Afganistan’da bir isyancının yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Ohio’lu Astsubay Christopher Brown’un eşi Ariell Taylor Brown, kocasının öldüğünü askeri kanallar aracılığı yerine Facebook aracılığıyla öğrendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Afganistan’da bir isyancının yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Ohio’lu Astsubay Christopher Brown’un eşi Ariell Taylor Brown, kocasının  öldüğünü askeri kanallar aracılığı yerine Facebook aracılığıyla öğrendi. Üçüncü çocuğuna hamile olan Taylor, eşinin Afganistan’da bulunduğu süre boyunca kendisiyle saatlerce Skype üzerinden konuştuğunu, daha sonra eşinden haber alamadığını ve bir gün eşi ile aynı bölükte çalışan bir bayandan Facebook üzerinden "Beni hemen ara!" diye bir mesaj aldığını söyledi.

Ariell Taylor "Çocuklarımla beraber evde vakit geçirdiğim bir sırada Facebook’tan bir mesaj geldi ve birini aramam gerektiği söylendi. Bunun sonucunda eşimin öldüğünü öğrendim. Böyle olmamalıydı; bu haberin bana askeri görevliler tarafından yüz yüze konuşarak verilmesi gerekiyordu" diyerek yaşadığı olaya tepki gösterdi. Astsubay Christopher Brown’un görev yaptığı eyelet olan Colorado’daki askeri yetkililer, protokolu ihlal ederek bir askerin ölüm haberini ailesine Facebook aracığı ile ileten görevlileri soruşturma altına aldı.

(ANKA)

Bu konularda ilginizi çekebilir