Kargaşa, festivali faciaya çevirdi

Almanya'da düzenlenen müzik festivalinde çıkan panikte, 19 kişi öldü, 340 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'da düzenlenen müzik festivali Aşk Geçidi'nde (Love Parade) çıkan panikte, 19 kişi öldü, 340 kişi yaralandı.

Duisburg Emniyet Müdürü Ralf Klauck, tekno müzik festivali olan Aşk Geçidi'nin düzenlendiği alana giden tünellerden birinde çıkan panikte 18 kişinin ezilerek öldüğünü söyledi. Klauck, olayda 10'u ağır, 15 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Alman DAPD ajansının haberinde, paniğin, yetkililerin, binlerce kişinin festival alanına girmesini engellemeye çalışması üzerine çıktığı bildirildi.

Polis, genelde bu tür dans ve müzik festivallerine tüm Avrupa'dan gençlerin rağbet ettiğini kaydederken, Avrupa'da ender sayılabilecek bu trajedinin kurbanları arasında yabancı uyrukluların olup olmadığını belirtmedi.

Organizatörler, facianın, 1,4 milyon kişinin katıldığı, eski bir tren garında yapılan festivalin alanına girişte kullanılan tünellerden birinde yaşandığını, paniğin ardından binlerce kişinin 200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki tünelde mahsur kaldığını belirttiler.

Polisin, faciayla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir