Karzai: NATO, hala çok fazla sivil ölümüne yol açıyor

Afganistan Devlet Başkanı, NATO'nun operasyonları sırasında sivil ölümlerini önleme yönünde gösterdiği çabaları yetersiz görüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KABİL - Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, NATO'nun operasyonları sırasında sivil ölümlerini önleme yönünde gösterdiği çabaların yetersiz olduğunu söyledi.

Karzai, parlamentoda yaptığı konuşmada, NATO'nun operasyonları sırasında hala masum insanların öldüğünü belirterek, ülkenin güneyinde Marcah'daki operasyondan kurtulan 8 yaşındaki bir kız çocuğunun fotoğrafını gösterdi ve kızın 12 yakının öldüğü olayı "tüm Afganistan için trajedi" olarak niteledi. 

Hamid Karzai, konuşmayı dinleyen Afganistan'daki uluslararası gücün Amerikalı komutanı General Stanley McChrystal'e kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, NATO'nun, hava saldırılarında sivil kayıpların azaltılması yönünde gelişme kaydettiğini, ancak bunun yeterli olmadığını belirtti.

Karzai, "Hiçbir sivil kaybının olmadığı bir noktaya ulaşmalıyız. Bu hedefe ulaşıncaya kadar çabamız ve eleştirimiz sürecek" diye konuştu.

Afganistan Devlet Başkanı, ayrıca Taliban üyelerine, El Kaide ile ilişkilerini kesmeleri ve Afgan hükümetine katılmaları çağrısını yineleyerek, "Savaş son verin. Evinize geri dönün ve yeniden yapılanmaya yardım edin" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir