Kassam Tugayları'ndan İsrail'e "bedelini ödeyecek" tehdidi

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son hava saldırılarına ilişkin "bedelini ödeyecek" tehdidinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son hava saldırılarına ilişkin "bedelini ödeyecek" tehdidinde bulundu.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'de angajman kurallarını ihlal edişinin bedelini ödeyeceği belirtildi.

"Önümüzdeki günler düşmana ne büyük bir hata yaptığını, idaresini ne kadar kötü kullandığını ve direnişin kararlılığını gösterecek" ifadesine yer verilen açıklamada, Gazze'deki Filistin direniş gruplarıyla mücadeleyi yürüten düşman güçlerin yöneticileri ve karar mercilerinin "budalalıklarının boyutunu" anlamaları gerektiği ve "düşmanın pişman edileceği" kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Filistin halkının ve mücahitlerin kanlarının boşa gitmeyeceği" vurgulandı.
İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği son hava saldırılarında 2 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı.

İsrail Gazze’yi bombaladı: 25 yaralıİsrail Gazze’yi bombaladı: 25 yaralı

 Lübnan'da Kudüs gösterisine polis müdahalesi

Öte yandan ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylemde elçilik binasına girmeye çalışan göstericilere polis sert müdahalede bulundu.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde yüzlerce Lübnanlı ve Filistinlinin katıldığı gösteri sırasında bir grup genç, polis barikatını aşarak elçilik binasına girmeye çalıştı.

Lübnan polisi, tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Göstericilerin barikatı geçmesi üzerine polis, cop kullanarak göstericileri dağıttı. Göstericiler ise polise taş atarak karşılık verdi. Polisin sert müdahalesi sırasında bazı göstericiler yaralandı.

Protestolarda 231 Filistinli yaralandıProtestolarda 231 Filistinli yaralandı