Katar'dan İngiltere'ye Brexit sonrası destek

Katar devlet varlık fonu QIA Başkanı Şeyh al Thani, Brexit sonrası İngiltere'de fırsatlar gördüklerini, İngiliz hükümetinin istediği alanlarda yatırımlar gerçekleştireceklerini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar'ın 335 milyar dolarlık devlet varlık fonu olan Qatar Investment Authority'nin (QIA) Başkanı Şeyh Abdullah bin Nasser bin Khalifa al-Thani, Brexit sonrası İngiltere'ye olan güvenlerini ifade etmek için dün Londra'da düzenlenen konferansta konuştu. 

İngiltere'de Brexit sonrası fırsatlar bulunduğunu ve fonun altyapı, sağlık ve teknoloji alanlarıyla ilgilendiğini söyleyen Şeyh al Thani, "Brexit'ten sonra da QIA'nın İngiltere'de izleyeceği fırsatların var olduğuna inanıyorum. İngiliz hükümeti QIA'nın hangi alana girmesini isterse, biz orada olacağız" dedi.

Katar'ın İngiltere'de halen bulunan 40 milyar sterlinlik yatırımı arasında Shard gökdeleni, Harrods mağazası, Savoy Oteli ve finans sektörünün taşındığı Canary Wharf bölgesinde hisseler yer alıyor.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin 1957 yılında katıldığı birlikten ayrılma kararını Çarşamba günü resmen AB'ye bildirecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir