Kayıp uçaktan 16 gün sonra kötü haber!

Malezya Başbakanı Rezak edindikleri verilerin, 8 Mart'ta kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının Hint Okyanusu'nun güneyine düştüğünü gösterdiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PERTH - Malezya Başbakanı Necip Rezak, elde edilen verilerin 8 Mart'ta kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının Hint Okyanusu'nun güneyine düştüğünü gösterdiğini açıkladı. 

Yolculuk Hint Okyanusu'nun güneyinde 'sonlandı'

Malezya Başbakanı, 8 Mart'tan bu yana haber alınamayan kayıp uçağın yolculuğunun Hint Okyanusu'nun güneyinde 'sonlandığı' bilgisine ulaşıldığını söyledi. Uçaktaki 239 kişiden kurtulan olmadığı ifade edildi.

Malezya Başbakanı Necip Rezak, Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken kaybolan uçağın yolculuğunun Hint Okyanusu'nun güneyinde 'sonlandığına' dair uydu bilgilerinin, İngiliz uydu şirketi Inmarsat ve İngiltere Hava Kaza Soruşturma Birimi tarafından kendilerine verildiğini söyledi.

Rezak, enkazı halen bulunamayan uçağın, uydu bilgilerine göre son olarak Avustralya'nın Perth kentinin batısında tespit edildiğini belirtti.

Malezya, kısa bir süre önce Çin ve Avustralya'ya ait uçakların Hint Okyanusu'nun güneyinde, 8 Mart'tan bu yana haber alınamayan yolcu uçağına ait olduğu sanılan iki cisim tespit ettiğini açıklamıştı. 

Malezya Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakan Vekili Hişamuddin Hüseyin, düzenlediği basın toplantısında, arama çalışmalarına katılan bir geminin cisimleri incelemek üzere bölgeye hareket ettiğini belirtmişti.

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 yolcu uçağı, 8 Mart'ta Pekin'e gitmek üzere Kula Lumpur'dan kalktıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu. Uçakta çoğu Çin vatandaşı 239 kişi bulunuyordu. 

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir