Kazakistan: Türkiye ve Rusya diyalog kurmalı

Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev, Türkiye ve Rusya'nın diyalog kurarak ilişkilerini düzeltebileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye ile Rusya arasındaki gerginlik, iki ülkeyle yakın ilişkileri olan ülkeleri kaygılandırıyor.  Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, diyalog kurmanın Rusya ve Türkiye için krizden çıkmanın en iyi çözümü olduğunu vurgularken  “Mantık üstün gelirse, Türkiye ve Rusya bu durumu aşabilir” şeklinde konuştu.

Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev, Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliği değerlendirirken  diyalog kurmanın Rusya ve Türkiye için krizden çıkmanın en iyi çözümü olduğunu söyledi.

'Hem Türkiye'yle hem Rusya'yla ilişkilerimiz iyi'

“Tabii ki bu konu bizi endişelendiriyor. Rusya bizim en yakın komşumuz ve müttefikimiz. Biz Rusya ile birlikte Avrasya Ekonomi Birliği'nin içerisindeyiz" diyen Nazarbayev,  Sputniknews’un yansıttığı açıklamasında,  Kazakistan'ın hem Rusya hem de Türkiye ile çok iyi ilişkilere sahip olduğunu vurguladı. Nazarbayev şunları söyledi:

"Bunun hiç kimseye bir yararı olmadığını düşünüyoruz. Mantık üstün gelirse bu durumdan çıkılabilir. En iyi çözüm yolu görüşmek, diyalog kurmaktır. Bu iki ülkenin hem de Kazakistan'ın çıkarları doğrultusunda olacaktır"