Kısıtlı hareketlilik görüldü

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Ukrayna sınırında bulunan Rus birliklerinde kısıtlı hareketlilik belirlendiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna sınırında bulunan Rus birliklerinin çekildiğine yönelik haberlere ilişkin, "Dün geç saatlerde Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinde, bazı güçlerin çekilme hazırlığı olarak değerlendirilebilecek kısıtlı hareketlilik görüldü" dedi.

Karadağ temasları sırasında basına açıklamalarda bulunan Rasmussen, bu hareketliliğin ne anlama geldiğini söylemek için çok erken olduğunu belirterek, “Umarım tam ve gerçek çekilmenin başlangıcıdır” diye konuştu.

Daha önce konuşlandırılan Rus güçlerinin büyük bölümünün Ukrayna sınırı yakınında kalmayı sürdürdüğünü ve aynı bölgede Rusların sürekli tatbikat yaptığını gördüklerini kaydeden Rasmussen, “Eğer anlamlı, kapsamlı ve doğrulanabilir herhangi bir çekilme görürsek bunu memnuniyetle karşılayan ilk kişi ben olurum” ifadesini kullandı.

Ukrayna’daki krize siyasi ve diplomatik çözüm bulunması yönündeki umudunu yineleyen Rasmussen, birliklerin çekilmesi durumunda bunun, Rusya’nın uluslararası taahhütlerine bağlı kalma konusunda doğru yönde ilk adımı olacağını vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir