Kolombiya: Mülteci kriziyle mücadelede Türkiye'yi örnek alıyoruz

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, Venezuelalı mültecilerle başa çıkabilmek için Türkiye'yi örnek aldıklarını ve Türkiye'ye bir ekip gönderdiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Venezuela'dan ülkesine akın eden mültecilerle başa çıkabilmek için Türkiye'ye bir ekip gönderdiklerini söyledi.

BBC'nin haberine göre Santos, Blu Radio yayın organına verdiği röportajda, Venezuela'dan gelen mültecilerin ülkesinin en ciddi problemi olduğunu söyledi.

Uluslararası yardım almaya hazır olduklarını söyleyen Santos, mülteci akınıyla ilgili olarak tecrübeleri olmadığını, bu yüzden Türkiye gibi ülkeleri örnek aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu sorunla elimizden geldiğince başa çıkmaya çalışıyoruz. Diğer ülkelere heyetler gönderdik, Suriyeli mültecilerle nasıl başa çıktıklarını öğrenmek için mesela Türkiye'ye de bir heyet gönderdik."

Venezuela'daki ekonomik kriz nedeniyle çok sayıda Venezuelalı komşu ülkelere akın ediyor. Kolombiya da Venezuelalıların akın ettiği ülkelerin başında geliyor.

Türkiye ise, başta Suriye ve Irak olmak üzere 3,5 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir