Komşu, yarın grevde

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları mali reformlar ve çalışma koşullarını protesto için 24 saatlik grev yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da hükümetin mali reformları, kemer sıkma önlemleri ile çalışma koşullarını protesto eden kamu ve özel sektör çalışanlarının yarın 24 saatlik greve gidecekleri açıklandı.

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (GSEE) çağrısıyla gidilen grevde kamu ve özel sektör çalışanlarının, başkent merkezinde çeşitli protesto gösterileri düzenleme kararı aldıkları  bildirildi.

Greve toplu taşıma araçlarının iş durdurma eylemleri ile destek verecekleri, bu çerçevede ulaşımın felç olmasının beklendiği kaydedildi.

Diğer yandan, liman işçileri, doktorlar, sosyal sigorta çalışanları, öğretmenler, vergi daireleri, belediye ile basın-yayın organları çalışanlarının greve 24 saat süresince katılacakları belirtildi.

Medya mensuplarının greve katılımlarıyla, yarın, gün boyunca televizyon ve radyolarda haber bültenlerinin yayımlanmayacağı, haber ajansları ve internet sitelerinin sayfalarının yenilenmeyeceği açıklandı.

Yazılı basın çalışanlarının da grevde olması çerçevesinde perşembe günü gazete bayilerinin raflarının boş kalacağı bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir