Komşuda emeklilere sadece 120 euro

IMF'ye borcunu ödeyemeyerek temerüte düşen Yunanistan'da emekliler, maaşlarının 120 euroluk kısmını alabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'da hafta başında kepenk kapatan bankalar, bugün kapılarını 120 euro alacak olan emekliler için açtı. Gece, banka kuyruğuna giren emeklilerden bayılanlar oldu.

Yunanistan'ın kreditörler ile anlaşamaması üzerine sermaye büyük sermaye çıkışına en olmak için kapatılan bankalar, bugün ATM kartı olmayan emekliler için açıldı. ATM'lere getirilen günlük 60 Euro'luk limit, banka şubelerinde sadece emekliler için hizmet veriyor. Emekliler, maaşlarının 120 Euro'luk kısmını alabilecek. Geri kalan bölüm ise gelecek hafta verilecek. 

İhiyaçlarını görmek için gece yarısından sonra ülke genelindeki yaklaşık bin şubede kuyruğa giren yaşlı vatandaşlar, sabah saat 08:00'e kadar bankaların açılmasını bekledi. Uzun kuyrukların oluştuğu banka önelerinde izdiham yaşanıyor. Zaman zaman sıra kavgasının yaşandığı kuyruklarda sinirler oldukça gergin.

Polis nezaretinde kuyruk

Üçüncü dünya ülkelerini andıran görüntülerin yaşandığı kuyruklarda düzenin olmaması dikkat çekiyor. Bankalar, güvenlik amacıyla çok sayıda polis nezaretinde açıldı. Vatandaşlara dağıtılan numaralar ile kaosun önüne geçilmeye çalışılıyor. Bugün sadece A-I harfiyle adı başlayanlara hizmet verileceğinin açıklanması, bu uygulamadan haberdar olmayanları öfkelendirdi. Daha sonra yapılan açıklamda, sıraya giren 
herkese hizmet verileceği duyuruldu. Problemlerin gün boyu sürmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir