Komşuda her 10 kişiden 6'sının kredi borcu var

Yunanlıların yüzde 20'si banka kartı ve diğer kredi borçlarını ödeyemiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ATİNA - Yunanistan'da yapılan araştırmaların her 10 Yunanlıdan 6'sının kredi borcu olduğunu ortaya koyduğu bildirildi.
"Kapa Research" Araştırma Şirketi tarafından yapılan kamuoyu yoklaması çerçevesinde, gerek banka kartı gerekse diğer kredi borçları olan Yunanlılar'ın yüzde 20'sinin söz konusu borçlarını ödeyemedikleri kaydedildi.
Oylamaya katılanların yüzde 63,2 oranındaki bölümünün önümüzdeki 12 ay süresince borçlarını zamanında ödeyebileceklerine şüpheyle baktıkları belirtilirken, şu anda borcunu zamanında ödeyenlerin oranının yüzde 66,1 olduğu kaydedildi.
Araştırmada, yüzde 17,8 oranındaki kesimin borç taksitlerini yaklaşık bir ay gecikmeyle ödediği, 1-3 ay arası gecikenlerin oranının ise yüzde 8 olarak belirlendiği belirtildi.
Alınan konut kredilerinin ödenmesinde ise her 10 kişiden 8'inin borcunu geciktirdiği kaydedildi.
Araştırmaya katılanların yüzde 61,9 oranındaki kesiminin gelirinin yüzde 40 oranındaki bölümünü kredi borçları için harcadığına dikkat çekildi. Yüzde 16 oranındaki kesimin gelirinin, yüzde 60'ını, yüzde 18 oranındakilerin ise yüzde 41-60 oranındaki bölümünü borç ödemesine ayırdığı vurgulandı.
Yüzde 9,8 oranındaki kesimin banka ödemeleri haricinde elektrik ve su işleri daireleri ile telekomünikasyon hizmetleri, yüzde 4,5 oranındaki kesimin aidat, yüzde 3,1 oranındaki bölümün de ev kirası borcu bulunduğu belirtildi.
Söz konusu borçların yüzde 60 oranındaki kesimde gerginlik, güvensizlik ve sinirliliğe yol açtığı, yüzde 26,9 oranındaki kesimin aile ve arkadaş çevresiyle ilişkilerinin bozulmasına, yüzde 20 oranındakilerde sağlık sorunları yaşanmasına, yüzde 10 oranındaki kesimin ise işyerinde sorun yaratmaya varan davranışlarda bulunmasına yol açtıkları kaydedildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir