"Korkunç yedili, medyayı değiştirecek"

Dünyanın en büyük reklam ajansı WPP'nin CEO'su Martin Sorrell, "korkunç yedili" olarak tanımladığı Amazon, Google, Facebook, Microsoft, Netflix, Alibaba ve Tencent'ın medya sektöründe tüm kuralları değiştireceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın en büyük reklam ajansı WPP'nin CEO'su Martin Sorrell, medya endüstrisinin geleceğine birleşmelerin ve teknolojik değişimin damga vuracağını söyledi.

CNBC'ye konuşan Sorrell, teknoloji şirketlerinin sektörde giderek yükselmesinin geleneksel medya üzerindeki baskıyı artırdığına dikkat çekerek "Bu baskı birleşmelerin hızlanmasına yol açacak" dedi.

Walt Disney'in Fox'u, Comcast'ın Sky'ı alma girişimlerine değinen Sorrell, bu değişimin reklam sektöründe de oyunu değiştirdiğini vurguladı.

Amazon, Google, Facebook, Microsoft, Netflix, Alibaba ve Tencent'ın medyada giderek yükseldiğini kaydeden Sorrell, "korkunç yedili" olarak tanımladığı bu şirketlerin medya sektöründe tüm kuralları değiştireceğini belirtti.

"Bu korkunç yedilinin yarattığı etki geleneksel medyayı birleşmeye zorlayacak. Netflix ve Amazon gibi şirketler bir saatlik içerik için geleneksel medyada çok daha fazla para ödeyebiliyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir