Kriz, çıkışı olmayan yanan bir bina gibi

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague Euro bölgesindeki krizin çıkışı çıkışı olmayan yanan bir binaya benzetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Rusya ve Çin'in BM Güvenlik Konseyinde Suriye'nin kınanması kararını veto etmesinin "hatalı ve üzücü" olduğunu söyledi.

Hague, üyesi olduğu Muhafazakar Parti'nin İngiltere'nin Manchester şehrinde yapılan yıllık kongresindeki konuşmasında, Çin ve Rusya'nın BM Güvenlik Konseyinde Suriye'nin kınanmasına karşı çıkmasını eleştirdi.

Hague, "Rusya ve Çin'in bu kararı veto etmesi ve Suriye halkının yerine bu acımasız rejimin yanında yer alması hatalı ve üzücü. Rejim üzerindeki baskıyı artırmak için başka ülkelerle çalışma yönündeki çabamızı ikiye katlayacağız ve Suriye halkının unutulmamasını sağlayacağız" diye konuştu.

İsrail ve Filistin sorununa da konuşmasında değinen Hague, iki devletli çözüm için zamanın daraldığını ve müzakerelerin bir an önce başlaması gerektiğini vurguladı.

Ekonomik büyümenin hükümetin harcama ya da borçlanmasıyla olmayacağını, büyümenin ticaretle sağlanacağını belirten Hague, "İngiltere'nin Euro bölgesine katılmasının felaket olacağını söylerken haklıydık. Euro bölgesi krizi şu anda çıkışı olmayan yanan bir bina gibi" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir