Küba'dan yabancılara vergi indirimi

Küba’nın komünist hükümeti, yabancı yatırımcı çekmek için gelir vergisini yarı yarıya indirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAVANA- Küba’da komünist hükümet yeni bir yabancı yatırım düzenlemesine imza attı. Buna göre, artık gelir vergisi yüzde 50 azaltılacak ve ülkedeki yabancılar yatırımlarının ilk sekiz yılında bu vergiden muaf tutulacak. 

Küba’nın ciddi sermaye sıkıntısı çeken ekonomisi için böyle bir düzenlemeye gittiği belirtildi. Küba Millet Meclisi düzenlemeyi Cumartesi günü oylayacak. Küba hükümeti aynı zamanda yabancılara yatırım güvencesi de sağlayacak. 

Yüzde 100 yabancılar faydalanamıyor

Küba’daki yeni düzenlemeden yüzde 100 yabancı şirketler faydalanamıyor. Düzenlemede kolaylıklar Kübalı şirketlerle ortak yabancı şirketleri hedef alıyor. Yeni düzenlemede, şirketlerin elde ettikleri gelirleri yurtdışına ek vergi ödemeden gönderme olanakları da olacak. Vergi indirimleri ve kolaylıklar eğitim ve sağlık sektörü dışındaki tüm sektörlere yapılan yatırımlara yönelik olacak. Küba Millet Meclisi’nin Cumartesi günkü oylamada düzenlemeyi kabul etmesi bekleniyor. 

Ambargo var

Küba’da ABD ambargosu var. Ülkede faaliyet gösteren yabancı şirketler arasında Kanadalı Sherritt International var. Şirket Küba devletiyle ortak hareket ediyor. Bir diğer şirketse İspanyol otel zinciri Melia Hotels.

Bu konularda ilginizi çekebilir