Küresel piyasalar imalat verilerine odaklandı

Küresel piyasalar pozitif görünümü korurken bugün açıklanacak imalat sanayi PMI verilerine odaklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küresel piyasalar, son dönemde açıklanan başta imalat olmak üzere makroekonomik verilerin genel olarak beklentileri karşılamasıyla pozitif görünümü korurken bugün açıklanacak imalat sanayi PMI verilerine odaklandı. 

ABD'de dün açıklanan makroekonomik verilerin beklentiler paralelinde gelmesi ile Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in istihdam piyasasının hala normalden uzak olduğu ve ekonominin desteklenmesi gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından hisse senedi piyasası günü yükselişle tamamladı. Dow Jones endeki dün yüzde 0,83 oranında değer kazanarak günü 16.458 puandan tamamladı, Nasdaq bileşik endeksinin yükselişi yüzde 1'i aştı. Analistler, cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde pozitif görünümün korunabileceğini tahmin ediyor. Teknik olarak ise Dow Jones endeksinin 16.500 direncini kırıp kıramayacağının takip edileceğine dikkati çeken analistler, bu seviyenin üzerinde yükseliş isteğinin artabileceğini belirtiyor. 

Avrupa hisse senedi piyasalarında dün karışık bir seyir izlendi. Almanya ve İngiltere borsalarında sınırlı düşüşler, İtalya ve İspanya borsalarında ise yükselişler görüldü. Analistler, bugün Avrupa tarafında işsizlik ve imalat sanayi PMI verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir