Kuzey Kore, orta menzilli füzelerin konuşlandırılması ile meşgul

Kuzey Kore füzelerin operasyonel konuşlandırılmasını denetleyecek yeni bir birim oluşturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL - Kuzey Kore'nin ordu bünyesinde, orta menzilli füzelerin konuşlandırılmasını yönetecek birim oluşturduğu bildirildi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, füzelerin Japonya ve Guam'daki Amerikan askerlerini vurabilecek menzile sahip olduğunu açıkladı.

Güney Kore tarafından hazırlanan rapora göre, Kuzey Kore Halk Ordusu, son yıllarda geliştirdiği ve 3 bin kilometre menzile sahip füzelerin operasyonel konuşlandırılmasını denetleyecek yeni bir birim oluşturdu.  

Raporda, yeni birimde kaç füze olduğu ve füzelerin nereye konuşlandırıldığı belirtilmedi.  

Güney Kore Savunma Bakanlığı ise Yonhap'ın haberini doğrulayamayacaklarını açıkladı.    

Öte yandan Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Güney Kore'de dün 18 bin Amerikan askeri ve sayısı açıklanmayan bir grup Güney Kore askerinin katılımıyla başlatılan ortak askeri tatbikat "ağır provokasyon" olarak tanımlandı ve "ABD ordusunun tehdidi devam ettiği sürece Kuzey Kore'nin nükleer kapasitesini genişleteceği" ifade edildi. Açıklamada, "Savaşa da diyaloğa da hazırız" denildi.  

Güney Kore genelindeki tatbikat 11 gün sürecek. Güney Kore'de 28 bin 500 askeri olan ABD, tatbikatın tamamen savunma amaçlı olduğunu belirtiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir