Lagarde: Finansal belirsizlikler artıyor

IMF Başkanı Lagarde, finansal belirsizliklerin ciddi şekilde arttığını belirterek, tüm hükümetlerin cari büyüme ivmesini en çok ihtiyaç duyulan politikaları ve reformları gerçekleştirmek için kullanmaları gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IMF Başkanı Christine Lagarde, dünya ekonomisinin hali hazırda güçlü bir büyüme yaşamakta olduğunu ve gelecek hafta açıklayacakları tahminlerin IMF'nin iyimser olmaya devam ettiğini göstereceğini belirterek, tüm hükümetlerin cari büyüme ivmesini en çok ihtiyaç duyulan politikaları ve reformları gerçekleştirmek için kullanmaları gerektiğini söyledi.

Hong Kong'da yaptığı konuşmada, "Fırsat penceresi açık" ifadelerini kullanan Lagarde, "Ancak acele edilmeli, çünkü ticari gerilimler, artan bütçe ve finans riskleri daha belirsiz jeopolitik ortam nedeniyle belirsizlikler ciddi şekilde arttı" dedi.

Konuşmasında hükümetlerin her türlü korumacılıktan uzak durmaları gerektiğini savunan Lagarde, "Tarih, ithalata sınırlamanın herkese, özellikle fakir tüketicilere zarar verdiğini gösteriyor" diye konuştu. Lagarde, ticari bariyerleri azaltmak ve anlaşmazlıkları çözmek için çabaların ikiye katlanması gerektiğini vurguladı.

IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nu yayımladıIMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nu yayımladı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir