Le Pen, Trump'a benzer bir son umuyor

Fransa'da aşırı sağcı Le Pen 2017'de Trump'ın zaferini tekrarlamayı umuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'nın aşırı sağcı siyasi lideri Marine Le Pen, ABD'de Donald Trump'ın zaferinin seçkinlere karşı halkın zaferi olduğunu ve Fransızların da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aynı yolu izleyerek kendisini seçeceklerini umduğunu söyledi.

Kamuoyu yoklamaları Ulusal Cephe lideri Le Pen'in nisan ayında yapılacak seçimde birinci turu geçeceğini ancak ikinci turda rakibine yenileceğini gösteriyor.

BBC ile yaptığı söyleşide Le Pen, "Trump daha önce imkansız gibi gösterilen bir şeyi başardı, dolayısıyla bu halkın seçkinler karşısındaki zaferidir" dedi.

"O halde Fransa ile bir benzetme yaparsak, evet ben de seçkinlerin Fransız halkına ne verileceğini kararlaştırdıkları masayı Fransız halkının devirdiğini görmek isterim." Le Pen, tüm Avrupa Birliği yurttaşlarının AB konusunda İngiltere'de 23 Haziran'da yapılan referandum benzeri bir oylamayla görüşlerini belirtme fırsatı bulmasını istediğini söyledi ve "Seçkinlerin çok şaşıracakları bir sonuç çıkar" dedi.

Avrupa'nın Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'den korkması için bir neden olmadığını da söyleyen Le Pen, "Eğer daha güçlü bir Avrupa istiyorsak Rusya ile müzakereye oturmalıyız ve Rusya ile işbirliği ve ticaret anlaşmaları yapmalıyız" dedi. Le Pen Avrupa'yı istikrarsızlaştıranın Rusya değil, AB olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir