Libya'da Mısır Büyükelçiliği çalışanları kaçırıldı

Libya'da dün gece kaçırılan Mısırlı bir diplomatın ardından, bugün de Mısır Büyükelçiliği kültür ateşi ile 3 büyükelçilik çalışanı daha kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS  - Mısır'ın Trablus Büyükelçiliği'nde görevli kültür ataşesi ile 3 personelin kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı bildirildi. 

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vefa Bukakıs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükelçilikte görevli bir diplomat ile 3 personelin silahlı kişiler tarafından bugün sabah saatlerinde evlerinden kaçırıldığını belirtti. 

Kaçırılan kişilerin isimlerini vermeyen Bukakıs, bu kişilerin bulunması ve olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığını ve Mısırlı yetkililerle irtibat halinde olduklarını dile getirdi.  

Mısır Dışişleri Bakanlığı da, aralarında kültür ataşesinin de bulunduğu 4 büyükelçilik çalışanının kaçırıldığını doğruladı. 

Mısır'ın Trablus Büyükelçiliği'nde mali ve idari işlerden sorumlu diplomat Hamdi el-Ganim de dün kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce kaçırılmıştı. Ganim'in, milis grubu Libya Devrimcileri Operasyon Odası eski Başkanı Şaban Hediye'nin Mısır güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınması sebebiyle kaçırıldığı iddia edilmişti. 

Mısır güvenlik güçleri, daha önce, eski Libya Devrimcileri Operasyon Odası Eski Başkanı Şaban Hediye'yi "El-Kaide örgütüne mensup olma" suçlamasıyla gözaltına almıştı. 

Kaçırma olaylarının ardından Trablus'taki Mısır büyükelçiliği çalışanlarının ülkeden ayrılmak üzere Trablus Havaalanı'na geldikleri bildirildi.  

Libya'da devrim sürecinde aktif rol alan ancak devrimin ardından silahlarını bırakmayan milis grupları ile devrik lider Muammer Kaddafi yanlıları, ülkedeki güvenlik zaafiyetinin başlıca nedeni olarak gösteriliyor.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir