Lilly, hayvan sağlığı ürünleri için anlaşma imzaladı

Lilly İlaç, Elanco'nun, Pfizer Hayvan Sağlığı ürünlerinden oluşan belirli bir portföyün Avrupa haklarının satın alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lilly İlaç'ın hayvan sağlığı bölümü Elanco'nun, Pfizer Hayvan Sağlığı ürünlerinden oluşan belirli bir portföyün Avrupa haklarının satın alınmasına ilişkin anlaşma imzaladığı bildirildi.

Konuya ilişkin açıklamada, Elanco'nun Pfizer ile imzaladığı anlaşmanın aşıları, antiparaziterleri ve yem katkılarını içerdiği, söz konusu ürünlerin hem çiftlik hayvanları hem de pet hayvan pazarlarında kullanıldığı belirtildi.

Elanco'nun aynı zamanda İrlanda Sligo'da bulunan ve halen hayvan aşılarının üretiminde kullanılan bir üretim tesisini de devralacağı dile getirilen açıklamada, anlaşmanın bir parçası olarak, Sligo'daki tüm çalışanlara Elanco'da pozisyon önerileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Elanco Başkanı Jeff Simmons, bu cazip ürün portföyünün ve dünya standartlarında üretim tesisinin şirket bünyesine katılmasının Elanco için çok yararlı olacağını belirterek, bu anlaşmanın Elanco'yu sürdürülebilir büyüme açısından iyi bir konuma getireceğini bildirdi.

Simmons, "Bu satın alma operasyonu sayesinde, Avrupa'daki varlığımızı pazar lideri olan yeni ürünlerle genişletecek ve çeşitlendireceğiz. Büyüyen pet hayvan ilaçları portföyümüzü ise daha da güçlendireceğiz ve yeni biyolojik ürün ile aşı üretim kapasiteleri elde edeceğiz. Hayvan sağlığını ve protein üretimini iyileştirmemizi ve müşterilerimize üstün değerler sunmamızı sağlayacak bu yeni fırsatlardan dolayı heyecan duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Ürünlerin müşterilere kesintisiz olarak teslim edilmesini sağlamak amacıyla iki şirket arasında üretim anlaşmalarının da imzaladığı belirtilen açıklamada, devir işlemlerinin Avrupa yetkili makamlarının onayı ve diğer yerel şartların yerine getirilmesine bağlı olarak tamamlanacağı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir