Macaristan isyan etti

Moody’s Macaristan’ın kredi notunu olası bir indirim için incelemeye aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin IMF ile Ekim ayında sona erecek anlaşmasını yenilemeyeceğini söyledi ayrıca, Avrupa Birliği'ne önümüzdeki yıl bütçe açıklarını azaltma yolunda daha önce verdiği taahhütlerden de geri adım atabileceğin sinyalini verdi.

Mayıs ayında büyük bir çoğunlukla iktidarı Sosyalistler'den devralan Orban'ın 3 Ekim de yapılacak yerel seçimlerde partisinin ülke genelinde egemenliğini artırmak için uygulamada olan sıkı ekonomik önlemler paketini rafa kaldıracağı ve bankalara ve bazı işletmelere vergi artırımını öngören "büyüme yanlısı" bir politika izleyeceği belirtiliyor.

Orban'ın, IMF desteği olmadan ülkenin borçlanma konusunda piyasa baskısı ile karşı karşıya kalacağı ve para biriminin değerinin düşebileceği yolundaki uyarıları dinlemediği ve 20 milyar euro tutarındaki IMF anlaşmasının Ekim ayında sona ereceğini söylediği kaydediliyor.

Orban, "tek bir isteğimiz var. O da eşit muamele görmek, bu kurala uymak için tüm üyelere aynı süre verilmeli," dedi.

Moody’s incelemeye aldı

Moody’s Macaristan’ın kredi notunu olası bir indirim için incelemeye aldı. Moody's Macaristan'ın Baa 1 olan yerel ve yabancı para cinsinden tahvil notunu olası bir indirimi için izlemeye aldığını duyurdu. Moody's, notları izlemeye almasının Macaristan'ın mali ve ekonomik görünümüne ilişkin artanr belirsizlikten kaynaklandığını, belirsizliğin Macaristan ile IMF-AB arasında 20 milyar euro tutarındaki kredi programının birk sonraki dilimi için görüşmelerin başarısız olmasından kaynaklandığını vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir