Makedonya'da sel: 15 ölü

Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresini etkisi altına alan aşırı yağışlar sonucunda 15 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresini etkisi altına alan aşırı yağışlar sonucu 15 kişi yaşamını yitirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sağanak yağışların Üsküp ve çevresindeki illerde etkili olduğu ifade edildi.

Açıklamada, aşırı yağışlar sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı, 6 kişinin ise kaybolduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Nataliya Spirova Kordiç de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Asker ve özel birliklerden oluşan ekiplerin sahada arama kurtarma çalışmaları yürüttüğünü belirten Kordiç, aşırı yağış nedeniyle birçok yerde heyelan meydana geldiğini, çok sayıda ev ve iş yerini su bastığını ve çok sayıda otomobilin sel sularına kapıldığını kaydetti.

Hidrometeoroloji servisinden yapılan açıklamada ise Üsküp'te son 24 saat içerisinde metrekareye 93 litre yağış düştüğü bildirildi.

Bu arada Üsküp Belediye Konseyi, bugün öğleden sonra başkent ve çevresini etkileyen yoğun yağışlar nedeniyle olağanüstü toplanacak.