Milano'da hava kirliliği caddeleri boşalttı

Hava kirliliğine önlem kapsamında araç trafiğine sınırlandırma getirilen İtalya'nın sanayi kenti Milano'da caddeler boş kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hava kirliliğinin son dönemde arttığı ülkelerden olan İtalya’da sanayi kenti Milano’da önlem kapsamında araç trafiğine getirilen sınırlandırma nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı. 

Küresel ısınmanın da etkisiyle son aylarda yeterli oranda yağış almayan İtalya’da, büyük şehirlerde son günlerde gözle görülür hale gelen hava kirliliği etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Kuzeydeki sanayi kenti Milano'da artan hava kirliliği ve bunun neden olduğu sis dolayısıyla kent yönetiminin dün başlattığı 3 günlük özel araçların trafiğe çıkışına getirdiği sınırlama, ikinci gününde de kentin cadde ve sokaklarının boş kalmasına yol açtı.

Sınırlamaya uymayanlara para cezası kesildi

Tramvay ve trafik polis ekipleri dışında araçların olmadığı Milano sokaklarında yapılan denetimlerde sadece dün getirilen sınırlamaya uymayanlardan 300’üne yüksek para cezası kesildiği belirtildi. Kent yöntemi, araçlara getirdiği kısıtlamadan ötürü 1,5 avroluk bileti gün içinde sınırsız kullanma hakkı tanıyarak, Milanoluları metro, tramvay ve otobüs gibi toplum taşımaya yönlendirdi.

Hava kirliliğinin, trafikle daha da yoğunlaşmaması için gösterilen çabaya rağmen İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, Milano'daki hava kirliliği oranında bir düşüş yaşanmadı. Kentte özel araçlara getirilen sınırlama yarın da sürecek.