Mısır ordusuna denizde saldırı

Tatbikat sırasında balıkçı teknelerinden birliğe düzenlenen saldırıda 5 asker yaralandı, 8 asker kayboldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE  - Mısır Deniz Kuvvetleri'ne bağlı bir birliğin, Akdeniz'de tatbikat yaptığı sırada balıkçı teknelerinden açılan ateşte 5 askerin yaralandığı, 8 askerin ise kaybolduğu bildirildi. 

Mısır Ordu Sözcüsü Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, Akdeniz'in Nil Deltası bölgesinde tatbikat yapan birliğe balıkçı teknelerinden düzenlenen saldırı sonucunda 5 askerin yaralandığını, 8 askerin kaybolduğunu belirtti. 

Semir, ayrıca saldırıya askerlerin karşılık verdiğini, balıkçı teknelerinden 4'ünün imha edildiğini, 32 kişinin gözaltına alındığını aktardı. 

Yaralıların tedavi için askeri hastanelere kaldırıldığını kaydeden Semir, kaybolan 8 askeri bulmak için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 

Savunma Bakanlığı'ndan daha önce yapılan yazılı açıklamada, Dimyat Limanı'nın kuzeyine 40 mil uzaklıkta Akdeniz'de tatbikat yapan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı bir birliğe, balıkçı teknelerinden ateş açıldığı, birliğe takviye güç gönderildiği ve saldırıyı düzenleyen 20 kişinin gözaltına alındığı ifade edilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir