Mısır'da bir ilk

Mısır'da "çocukları binadan atarak öldürme" suçundan idama mahkum edilen Mahmud Ramazan'ın cezası infaz edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İskenderiye kentinde bir binadan çocukları atma olayına karışmakla suçlanan Mahmud Ramazan isimli kişinin idam edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Karar tüm yargı aşamalarının tamamlanmasının ardından uygulandı. Yargı kararı kesinleşti ve uygulanması gerekti. Terörist İhvan örgütünün çıkarttığı kargaşalarda İskenderiye'de bir binadan çocukları atma olayına karışan Mahmud Ramazan hakkında verilen idam cezası cezaevinde infaz edildi" denildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) üye olmadığı kaydedilen Mahmud Ramazan'ın askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı olduğu ifade ediliyor.

Halk devriminin ardından bir ilk

Söz konusu idam, "Mısır'daki 25 Ocak 2011 halk devriminin ardından uygulanan siyasi arka planı olan ilk idam" olarak nitelendirildi.

İskenderiye'nin Sidi Cabir bölgesinde, 5 Temmuz 2013'te darbe karşıtları ile yandaşları arasında çıkan olaylarda, bir çocuğun binadan atılması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından sanıklar hakkında, "kasten adam öldürmek, silah bulundurmak, İhvan'a üye olmak, vatandaşları korkutmak, kamu kurumlarının çalışmasını engellemek" iddialarıyla dava açılmıştı.

Yerel mahkeme, 19 Mayıs 2014'te sanıklardan Mahmud Ramazan'ı idama, 18 kişiyi de müebbet hapse mahkum etmiş, aynı davada 8 kişiyi 15'er, 35 kişiyi 10'ar yıl ve 1 kişiyi de 7 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Söz konusu kararlara itiraz edilmiş, 5 Şubat'ta temyizi görülen davada kararlar aynı şekilde onanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir