Mladiç Lahey'de ilk kez hakim karşısına çıktı

Soykırımla suçlanan Sırp general Mladiç, Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde ilk duruşmasına çıktı. Dava 4 Temmuz'a ertelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY - Savaş suçundan tutuklanan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç, Hollanda'ya getirildikten iki gün sonra ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

Scheveningen hapishanesindeki hücresinden alınan Mladiç, yoğun güvenlik önlemleri altında Lahey'deki eski Yugoslavya için kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'ne getirildi.

Temyiz Yargıcı Mehmet Güney'in vekaleten başkanlık yaptığı mahkemedeki ilk duruşmada Mladiç'e, kendisiyle ilgili hazırlanan iddianamenin okunarak, suçlamaları kabul edip etmediğinin sorulması bekleniyor.

Dava 4 Temmuz'a ertelendi

Eski Sırp generalin davası 4 Temmuz'a ertelendi.

Hollandalı hakim Alphons Orie'nin başkanlığında yaklaşık 1,5 saat süren mahkemede, zanlının kimlik tespitinden sonra hazırlanan iddianame özet şeklinde yüzüne okundu.

Mahkeme heyeti daha sonra eski generale, hakkındaki suçlamaları kabul ya da reddetmesi için 4 Temmuz 2011 tarihine kadar süre verdi. Verilen 30 günlük süreyi az bulan Mladiç, daha çok zamana ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Mahkeme başkanının kimlik tespitine ilişkin sorusuna "Ben general Ratko Mladiç" diye cevap veren eski Sırp komutan, ayrıca sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi. Zaman zaman parmağını sallayarak konuşan Mladiç, sağlık durumuna ilişkin detaylı bilgileri kameraları kapattırarak verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir