Mobilera, Portekizli Blue Harbour'ı satın aldı

Firma, yüksek potansiyel gördüğü Portekiz'de büyümeyi hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Mobil pazarlama ve reklam şirketi Mobilera Holding BV, global genişleme stratejisi kapsamında, iştiraki olan Mobilera Iberia üzerinden, Blue Harbour şirket hisselerinin %80'ini satın aldı. Portekiz'de bluetooth ve mobil pazarlama konularında faaliyet gösteren butik bir şirket olan Blue Harbour ile satın alma anlaşmaları 31 Mayıs tarihinde tamamlandı.

Mobilera Holding BV, Quifel Holdings'e ait Partrouge şirketiyle kurduğu ortak girişim olan Mobilera Iberia ile Mobilera hizmetlerini öncelikle Portekiz, İspanya ve Brezilya'da yaymayı hedefliyor. Büyümesi planlanan ilk hedef ülke ise Mobil Pazarlama ve Mobil Reklam alanında yüksek büyüme potansiyeli bulunan Portekiz olacak.

Miguel Barros tarafından yönetilen Blue Harbour, 2008 yılında kurulduğundan bu yana, özellikle bluetooth pazarlama çözümlerinde uzmanlaşıp, mobil pazarlamanın bu alanında, süratle pazar lideri konumuna gelmiş bir şirket olarak tanınıyor.

Hedef: Büyümeye devam etmek

Türkiye, Rusya, Kazakistan, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Ürdün ve İngiltere'den sonra Portekiz'in de katılmasıyla faaliyet gösterdiği ülke sayısını 9'a çıkaran Mobilera'nın CEO'su Barış Öney, konuyla ilgili olarak, "Blue Harbour'la olan anlaşmamızdan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yenilikçi teknolojilerimizi, CRM tabanlı mobil pazarlama hizmetlerimizi, mobil reklam ürün ve hizmetlerimizi, Portekiz'deki marka ve mobil telekom operatörlerine taşıyacak olmamızdan dolayı ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Mobilera Holding B.V. bundan sonra da diğer bölgelerde hem organik olarak hem de kurulacak yeni ortaklıklar aracılığıyla büyümeye devam edecektir" diye konuştu.

Girişim sermayesiyle büyüyor

2001 yılında Türkiye'de kurulan Mobilera, 2008 yılı başında aldığı yabancı girişim sermayesi desteğiyle hızlı bir büyüme sürecine girdi. Firmanın ana faaliyet konuları, CRM tabanlı mobil pazarlama, mobil reklam, 360 derece full dijital interaktif pazarlama (web, mobil, kiosk, iç ve dış mekan dijital ekranlar vb yoluyla pazarlama) ile telekom operatörleri için sosyal klüpler kurma yoluyla bağlılığı ve abone alımını artırmaya ve abone kaybını azaltmaya yarayan programları tasarlamak ve yönetmek olarak ifade ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir