Moody's İspanya'yı izlemeye aldı

Moody's, İspanya notunu yatırım yapılabilir seviyesinin en üst basamağı olan AAA’da tutan tek kurum.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Moody's İspanya'yı uyardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İspanya'nın 'AAA' olan ulusal ve yerel para cinsinden notunu olası bir indirim için izlemeye aldı.

Moody's karara gerekçe olarak, ülkeye yönelik her geçen gün biraz daha kötüleşen kısa ve uzun vadeli beklentiler, hükümetin mali hedeflere ulaşırken karşılaşacağı zorluklar ve artan borçlanma maliyetlerinin orta vadeli etkilerini gösterdi. 

Derecelendirme kuruluşu, üç aylık gözden geçirme süresi sonrasında ülkenin kredi notunda indirime gidilmesi durumunda bunun bir ya da iki kademe olabileceğini de belirtti.

 

AAA'da tutan son kurum

Moody's derecelendirme kuruluşları arasında İspanya notunu yatırım yapılabilir seviyesinin en üst basamağı olan AAA’da tutan tek kurumdu.

Fitch Ratings ülkenin AAA olan notunu 28 Mayıs'ta 'AA+'ya çekmişti. Fitch kararına gerekçe olarak, ülkenin ekonomik toparlanmasının hükümetin tahmin ettiğinden daha yavaş gerçekleşecek olmasını göstermişti.

Moody's'in İspanya'nın notunu indirebileceğini açıklamasının ardından, dünkü işlemlerde hafif yukarıda seyreden ABD endeksleri günü 1'lik düşüşlerle kapattı.

Moody's Yunanistan'ın kredi notuna dair harekete geçmekte de geç kalmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir