Moody's Toyota'yı uyardı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Toyota'yı notunu düşürebileceği yönünde uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TOKYO - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Japon otomobil üreticisi Toyota'nın uzun dönemli kredi notunu düşürebileceğini açıkladı.
Notu şu anda "Aa1" olan Toyota'nın dünya genelinde milyonlarca aracını teknik problemler nedeniyle geri çağırmasını gerekçe gösteren Moody's, şirketi yakın gelecekte uzun vadeli kredi notunu düşürebileceği yönünde uyardı.
Kuruluştan yapılan açıklamada, Toyota ürünlerindeki sorunların büyüdüğüne dikkati çekildi. Açıklamada, geri çağırma kararının Toyota'nın marka imajında ve pazar payında büyük bir etkiye sahip olduğu belirtildi.
Toyota bu sabah yaptığı açıklamada, dünya genelinde 437 bin hibrid aracını fren sistemindeki sorun nedeniyle geri çağırma kararı aldığını ifade etti. Şirket, geçen sonbahardan bu yana gaz pedalının sıkışması ve kayan paspas sorunu yüzünden tüm dünyada 8 milyondan fazla aracını geri çağırdı.
Diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch 28 Ocakta, Standard & Poor's ise 5 Şubatta yaptıkları açıklamayla Toyota'yı "negatif izleme"ye aldıklarını belirtmişlerdi.    
 
Bu konularda ilginizi çekebilir