Moody’s Malezya’nın not görünümünü 'durağana' çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Malezya’nın not görünümünü pozitiften durağana çevirdiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Malezya’nın "A3" olan kredi notunun teyit edildiğini, ülkenin not görünümünün ise pozitiften durağana çevrildiğini açıkladı Ülkenin not görünümündeki değişime gerekçe olarak geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden büyüme ve kredi ölçütlerindeki bozulma ile dış baskılardaki artış gösterildi.  

Moody's tarafından yapılan açıklamada, “Mali konsolidasyon konusundaki ilerlemeye rağmen, önümüzdeki dönemde Malezya’nın kamu borç yükünde ve borç finansman gücünde sadece kısıtlı bir gelişme görülecek” değerlendirmesine yer verildi.   

Malezya’nın dışsal baskılar karşısındaki hassasiyetinin arttığına işaret edilen açıklamada, “GSYH’ye oranla cari fazlanın geçtiğimiz 10 yılın ortalaması olan yüzde 11 seviyesinden 2015 yılında yüzde 2,1’e gerilemesi bekleniyor. Bu da sermaye akışlarına karşı daha ince bir tampon oluşturuyor.

Öte yandan, Malezya’nın para biriminin değeri ABD doları karşısında 2014’ün sonundan bu yana yüzde 20’den fazla değer kaybederken, ülkenin döviz rezervleri de  20 milyar dolardan fazla azaldı” ifadeleri kullanıldı.