Moody’s’ten küresel bankacılık değerlendirmesi

Moody’s küresel bankacılık kredi profillerinin düşük petrol fiyatlarından olumsuz yönde etkilenmediğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, küresel bankacılık kredi profillerinin düşük petrol fiyatlarından olumsuz yönde etkilenmediğini bildirdi.

Moody’s açıklamasında, son zamanlarda petrol fiyatlarında görülen sert düşüşün küresel bazda derecelendirilen bankaların kredi profillerinde yakın zamanlı bir tehdit oluşturmadığı belirtildi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün uzun süre devam etmesi halinde dolaylı ve dolaysız yansımalarının bazı bankacılık sistemlerinin varlık kalitesinde ve kazançlarında azalmaya neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Moody’s açıklamasında, özellikle net petrol ihracatçısı olan ülkelerin bankacılık sistemlerinin, petrol fiyatlarındaki düşüşten kaynaklanan negatif etkilere maruz kalabileceği kaydedildi.

Moody’s’in Kıdemli Kredi Sorumlusu Robard Williams, “Toplamda küresel bankaların temel kredibiliteleri üzerinde petrol fiyatlarındaki sert düşüşten kaynaklanacak anlık negatif bir etki beklemiyoruz. Bankaların varlık kalitelerinde ve sermayelendirmelerinde gelişme görüyoruz. Bu kredi kalitesinde olası bozulmalara karşı yeterli absorbe gücü sağlamaktadır” değerlendirmesini yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir