Mübarek'in ikinci duruşması sona erdi

İlk duruşmada eski İçişleri Bakanı Habib el Adli'nin ve Hüsnü Mübarek'in güvenlik güçlerine göstericileri öldürme talimatı verdiklerine ilişkin davanın tekrar birleştirilmesine karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve oğulları Ala ile Cemal'in yargılandığı davada ikinci duruşma sona erdi.

Mübarek, birinci duruşmada olduğu gibi kafes içinde, sedyede yatar vaziyette, oğulları Ala ve Cemal ise ayakta mahkemeye katıldı.

Bu arada polis akademisindeki mahkeme önünde, Mübarek yanlıları ile karşıtları arasında zaman zaman çatışmalara varan gerginlikler yaşandı.

Öte yandan müdahil avukatların geçen duruşmaya giremedikleri yönündeki itirazları üzerine, müdahil durumundaki şahıslardan vekalet alan ve avukatlık belgesini ibraz eden tüm avukatların mahkemeye alınacağı açıklandı.

Mahkeme önünde arbede

Mısır'da devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in yargılandığı mahkeme önünde Mübarek yanlıları ve karşıtları arasında çıkan çatışmada 10'dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Taraflar, az sayıda olmalarına rağmen zaman zaman çatışıyorlar. Polis ise bu çatışmaları önlemekte güçlük çekti.

Bu arada mahkeme önüne gelen ve halk ayaklanmasında yakınlarını kaybeden aileler yaptıkları açıklamada, "kısas istiyoruz" dedi.

Mübarek, oğulları ve eski İçişleri Bakanı Habib el Adli'nin adil yargılanmasını ve idamla cezalandırılmasını isteyen aileler Mübarek'in duruşması bitene kadar kararlılıkta mahkemeye gelmeye devam edeceklerini belirttiler.

İkinci duruşma sona erdi

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve oğulları Ala ile Cemal'in yargılandığı davada ikinci duruşma sona erdi.

Mısır televizyonu, Hüsnü Mübarek'in ambulansla mahkemeden ayrıldığını duyurdu ve hastaneye götürüldüğüne ilişkin görüntülere yer verdi.

Mahkeme Başkanı Ahmet Fehmi Rifat, duruşma sonunda alınan çeşitli kararları açıkladı.

Rifat, ilk duruşmada eski İçişleri Bakanı Habib el Adli'nin ve Hüsnü Mübarek'in güvenlik güçlerine göstericileri öldürme talimatı verdiklerine ilişkin davanın tekrar birleştirilmesine karar verdi.

Ahmet Rifat, Mübarek, oğulları ve eski İçişleri Bakanının bir sonraki duruşmasının 5 Eylül'de görüleceğini söyledi.

Davanın hızlı bir şekilde yürütülmesi için Mısır devlet televizyonu tarafından yapılan naklen yayın da yasaklandı.

Mahkemenin diğer önemli bir kararı ise tüm avukatların mahkeme dosyalarını incelemesine olanak sağlanması oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir