Mücadeleyi kaybetme yoluna girildi

Esad'ın 'sağ kolu' olarak bilinen Suriye Devlet Başkan Yardımcısı Şara, "Rejim de isyancılar da, mücadeleyi kaybettikleri bir yola girdiler" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BEYRUT  - Suriye Devlet Başkan Yardımcısı Faruk el-Şara, ülkede 21 aydır devam olaylarda hem rejimin hem de isyancıların, mücadeleyi kaybettikleri bir yola girdiklerini belirtti.

Şara, Lübnan gazetesi El-Akbar'da tam metni bugün yayımlanacak röportajında, ne isyancıların ne de Esed rejiminin savaşın sonucunu askeri yollarla belirleyemeyeceğini, isyancıların Suriye'deki çatışmaya çözüm getiremeyeceğini ve zaferlerinin kaosa neden olabileceğini ifade etti.

"Esed rejimi değişimi gerçekleştiremez" ifadesini kullanan Şara, çözümünün Suriye içerisinden gelmesi gerektiğini, ülkede 21 aydır devam olaylarda hem rejimin hem de isyancıların, mücadeleyi kaybettikleri bir yola girdiklerini belirtti.

Şara, "Herhangi bir siyasi uzlama, her türlü şiddetin durdurulmasını ve tüm tarafların içerisinde yer alacağı bir ulusal birlik hükümeti oluşturulmasını içermelidir" dedi.

Suriye Devlet Başkan Yardımcısı Şara'nın adı, geçiş yönetimine başkanlık edebilecek isimler arasında geçmiş ve Suriye muhalefeti de bu formüle olumlu bakmıştı. Ancak geniş destek gören önerinin ardından Şara uzun süre kamuoyunun karşısına çıkmamış, Şam yönetimi tarafından göz hapsinde tutulduğu yönünde söylentiler çıkmıştı.